Big Foton

Namenjen je svakome ko voli fotografiju, želi da se bavi iz hobija ili mu je potreban osnov za kasniji napredni modul, a sada ne poseduje nikakvo ili delimično predznanje. Polaznici se ovde upoznaju sa funkcijama i primenom digitalnog foto-aparata i ostalog pribora u nekim najčešćim životnim situacijama kao i softverima za postprodukciju (Photoshop, Lightroom).

Kompletan nastavni plan i program se dobija prijavljivanjem.

OVAJ KURS SE PREPORUČUJE

onima koji žele da motive iz svakodnevne okoline, svoje utiske, događaje i druge snimke učine lepšim i kreativnijim radi ličnog zadovoljstva vodeći polaznika od potpunog početka do srednjeg nivoa fotografskog znanja.


CILJ OVOG KURSA

je da polaznicima u potpunosti objasni i približi proces fotografskog nastajanja digitalne slike, zatim, kako da uz pomoć nekih softvera poboljšaju svoje snimke, pripreme ih za štampu i odštampaju, tako da na kraju polaznici postanu osposobljeni za dobijanje korektne fotografije u tehničkom i likovnom smislu.


NASTAVNI PROGRAM

se sastoji od predavanja, domaćih zadataka i vežbi. Predavanja su propraćena brojnim ilustracijama koje se prikazuju video projektorom, uz praktične demonstracije i objašnjenja kako se postižu pokazani rezultati.

Predavanja se sastoje iz:

1) tehničko-tehnološkog dela (predavanja + materijal koji dobijate na disku). Upoznajete se sa digitalnom tehnologijom i kriterijumima za izbor foto-aparata i opreme, u zavisnosti od situacije i teme koje snimate; parametrima snimanja i tehničkim kvalitetom slike.

2) likovnog dela (Teorija forme, analiza brojnih primera i stručna korektura vaših radova) sa tematskim celinama vezanim za snimanje ljudi, žanr-scena, studije forme, pokreta i svetlosti, kroz elemente Kulture likovnog viđenja, estetike, komunikacije i odlučujućeg trenutka.

Blok-nastava je bogata gradivom koji pokriva osnovni i srednji nivo. Traje 6 sedmica (12 viđenja, oko 40 dana). Na raspolaganju je 36 redovnih časova + gratis dopunski časovi ili vežbe (za one koji ne uspeju da savladaju gradivo redovnim putem), tako da ukupni fond časova nije strogo limitiran.

Prijavljivanjem dobijate Ponudu škole aktuelnu za važeći upisni rok sa kompletnim nastavnim planom i programom. Nemate obavezu i da se upišete već vas škola samo redovno obaveštava o svim svojim aktuelnostima dok se ne odjavite. Prijavljivanje možete obaviti na 3 načina:

1) preko naše aplikacije na sajtu

2) slanjem e-mail-a, sa tekstom "Prijava za školu", na: skolafotografije@gmail.com

3) običnom sms-porukom na 064-11-598-00 u kojoj ćete ukucati samo vašu e-mail adresu.


Cena blok-nastave ovog početnog modula je u visini od oko 150 evra (tačna dinarska vrednost se nalazi u konkretnoj Ponudi za važeći upisni rok).

Uplatom ovog iznosa dobijate: kompletnu teorijsku edukaciju u učionici za osnovni i srednji nivo, materijal nastave na disku, praktično pokazivanje na vežbama, pregled zadataka u vidu stručne korekture i ako ste vredno radili, uz port-folio prema standardima škole - diplomu o završenom osnovnom nivou Foton škole fotografije.

Kako se srednji nivo sastoji samo od praktičnog dela, ako želite, po završetku osnovnog nivoa, možete angažovati profesora za mentorsku pomoć u izradi diplomskog rada za srednji nivo, u visini od samo oko 50 evra godišnje.