Početni

Kurs Fotografije

O Početnom kursu

Kurs je osmišljen za totalne početnike, krećemo od nule. Program je veoma bogat i brzo napredujemo. Ako ne uspete da zapamtite sve informacije koje vam na predavanjima iznosimo, dobijate i podsetnik – naše digitalizovano gradivo detaljno objašnjeno kao video lekcije kojima imate neograničeni pristup i nakon završetka kursa. Idealno za početnike! Cena je veoma povoljna sobzirom da:
1) ceo kurs drži profesor sa akademije Saša Preradović lično, a ne preko saradnika,
2) bogat fond časova koji izdvajamo za vas,
3) studio za vežbe sa profesionalnom rasvetom za korišćenje i
4) video lekcije sa proširenim, bonus temama kao materijal za neograničeno korišćenje.

Kombinovani tip nastave:
1) časovi u studiju (predavanja uživo) na kojima ćemo vam praktično pokazati i objasniti glavne funkcije foto-aparata i opreme, dobićete uputstva neophodna za ulazak u svet fotografije, moćićete da pitate ono što vam nije jasno.
2) vežbe na terenu radimo kada su povoljni vremenski uslovi. Idemo na Ušće, Kalemegdan, Adu Ciganliju, savski i zemunski kej, Gardoš… ili vežbamo u studiju (po želji polaznika ili kod nepovoljnih vremenskih uslova). Vežbe vodimo neposredno, sa objašnjenjima, uputstvima i kontrolom.
3) davanje zadataka – dobijate listu domaćih zadataka sa preporučenim temama koje radite samostalno, van nastave.
4) pregled radova u vidu stručne korekture (online putem Zoom aplikacije) su analize bazirane na kulturi likovnog viđenja koje vam mnogo pomažu da izgradite osećaj za osmišljavanje fotografske slike. Proveravate da li ste tehnički i likovno uradili korektno, da li ste u obradi preterali i otišli u kič. Online se pokazao kao efikasniji metod jer profesor često pomoću grafičke table crtanjem po slici bolje prikaže ono što govori.
5) video materijal – veoma koristan jer se materija brzo zaboravlja. Od nas dobijate pristup video lekcijama na kojima je sve detaljno objašnjeno kako i pričamo na radionicama, čak i više kao bonus gradivo za one ambicioznije. Služi vam kao podsetnik – produženo dejstvo kursa, neograničeno i nakon završetka naše saradnje. Na taj način ćete naučiti više od bilo kog pohađanog mesečnog kursa!

Fond časova: ukupno oko 24 školska časa. Jedan termin je vikendom uživo i on traje 3 školska časa (2:15 h) a jedan je online putem Zoom aplikacije tokom radnog dana uveče i on traje isto oko 3 školska časa ili dok se sve ne završi. Zatražite tačan program i raspored časova za aktuelnu upisnu grupu.
Radi se u malim grupama.

Program:
1) Tehničko-tehnološki deo – Pravilno držanje foto-aparata; Korektna osvetljenost slike ispravnim podešavanjima ISO, blende i eksponiranja, u zavisnosti od situacije koja se snima i željenog efekta; Subjektivna i objektivna osvetljenost – histogram; Manuelni i poluautomatski modovi, kompenzacija ekspozicije; Metode izoštravanja, osnovna i dubinska oštrina; Glavne karakteristike objektiva; Ostali fotografski pribor.
2) Tematski deo – Statični i dinamični motivi; Studije oblika, pokreta i svetlosti; Portret, žanr-scene, akcija, slobodna tema (po sopstvenom izboru). Snimanje porodice i kućnih ljubimaca u enterijeru i eksterijeru.
3) Likovni deo – kroz analizu vaših radova u vidu kritičkih radionica, naučićete kako da vaše fotografije ulepšate, kompozicije pravilno doterate kroz odnos suvišno/poželjno, odaberete najbolji ugao i poziciju snimanja (rakurs, perspektiva), uhvatite najatraktivniji trenutak, istaknete sadržaj putem akcentovanja tačke interesa, razvijete osećaj za vizuelnu komunikativnost.

Na kraju dobijate od nas sertifikat Foton škole o pohađanom kursu.

Cena = 15.000 dinara i može se platiti u dve jednake rate, prilikom upisa (7.500) i prvog dana nastave (7.500). Zatražite od nas podatke za uplatu nakon koje ste obezbedili mesto u školi.

Galerija

Dodatne informacije

Nužno je da imate vaš foto-aparat kako bi ste radili domaće zadatke i brže napredovali jer mi smo okrenuti ambicioznim osobama koji zaista žele da nauče fotografiju, bilo za hobi, umetnost ili profesiju. Ako želite da kupite foto-aparat možete se sa nama konsultovati putem e-maila.
Minimalna starost upisanika je 14 godina, tipična oko 30 a gornja starosna granica ne postoji.
Tokom trajanja kursa, svaka strana po želji, bez obrazloženja, može raskinuti saradnju a mi vam vraćamo novac proporcionalno održanim časovima, umanjeno za 20% (rezervacija mesta).
Ako se ne možete uklopiti u ovaj tip grupne nastave pozovite našeg saradnika koji drži individualne časove: Imre Sabo, 063-284-833

Prijava za kurs