Ivana Tomanović

Magistrirala je na Akademiji za film i televiziju (FAMU) u Pragu – odsek fotografija. Od 2001. do 2015.g. radila je kao urednik u časopisu za kulturu fotografije – ReFoto (Beograd). Kao vanredni profesor predaje fotografiju na Akademiji umetnosti, Univerzitet u Novom Sadu i na Akademiji umetnosti, Alfa univerzitet u Beogradu. Bila je umetnički direktor u galeriji Artget, Kulturnog centra Beograda za sezonu 2016. Redovno drži predavanja o teoriji fotografije i učesnik je brojnih panel diskusija u okviru raznih festivala, radionica i kongresa posvećenih fotografiji i vizuelnim umetnostima.

Do sada je objavila preko tri stotine tekstova u časopisu ReFoto, katalozima izložbi, knjigama, magazinima, novinama... Žirirala je brojne izložbe u zemlji i inostranstvu.

Njen fotografski rad pretežno je posvećen subjektivnom istraživanju kroz oblasti dokumentarne fotografije i inscenacije.

Samostalne izložbe: Feminin, Prag, Češka (1998.); Pogledi, N. Sad (2000.); Kuba, Bg (2001. i 2008.); Kratka priča o ljubavi, Artget-KCB, Bg (2003.); Bliski pogledi, Artget-KCB, Bg (2003.); Kratka priča o strahu, O3one, Bg (2014.); Bliski pogledi 2, Rijeka, Hrvatska (2017.).


OSTALI PROFESORI


Saša Preradović


› Saša Preradović

Aleksandar Kelić


› Aleksandar Kelić

Ivana Tomanović


› Ivana Tomanović