Saša Preradović

Školovao se na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Radi kao profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu iz 5 predmeta: Uvod u fotografiju, Digitalna obrada fotografije (I godina), Reklamna fotografija (II godina), Modna fotografija (III godina) i Portret u fotografiji (Master studije).

Radio je modne i reklamne kampanje za Pumu, Gas, Butik 13, Vera Pele, Leonardo, Paul Mitchell, Karan, Sheer, VIP mobilnu telefoniju, Delta City, Agrobanku, San Torini, brojne časopise, novine i sajtove; snima u pozorištima, sportskim dvoranama i terenima; saradnik je svih institucija u Srbiji koje se bave prirodom, nacionalnih parkova i sl, kao i časopisa National Geographic Srbija.

Kao izlagač je učestvovao na 170 internacionalnih izložbi na kojima je dobio 130 nagrada u 28 država. Izdvaja: zlatna medalja Britanskog kraljevskog udruženja fotografa (izložba u Šri Lanci, 2015.), zlatna medalja The International Federation of Photographic Art (izložba u Češkoj, 2015.), zlatna medalja Bavarskog saveza fotografa (izložba u Nemačkoj, 2015.), plavi bedž Federation internationale de l'Art Photographique za najboljeg autora Salona, Vidin (izložba u Bugarskoj, 2015.), Trophée départemental Jeunesse et Sports (izložba u Francuskoj, 2004.), zlatna medalja Photographic Society of America (izložba u Bangladešu, 2015.), godišnja nagrada ULUPUDS-a itd.

Prvi je u istoriji srpske fotografije koji je kompletirao sve 4 zlatne medalje (FIAP, PSA, RPS i UPI) i to u istoj kalendarskoj godini – 2015. (objavljeno u Politici, 20. marta 2016.). Nagrade je uglavnom dobijao na temama nude, portrait, street i wildlife fotografiju.

Nastupao je kao predavač u regionu na raznim seminarima, radionicama, školama, fakultetima, tribinama i sl. Uža specijalnost: likovni elementi slike, estetika fotografije, svetlost kao kreativni element fotografije.
Žirirao je domaće i međunarodne izložbe fotografija.
Osnivač je i vlasnik Foton škole fotografije u kojoj predaje fotografsku likovnost i estetiku.

Svoje veliko profesionalno i izlagačko iskustvo uvek je spreman da podeli sa onima koji vole fotografiju. :)

web: https://www.sasapreradovic.com/

FB: https://www.facebook.com/sasa.preradovic.73?fref=ts


OSTALI PROFESORI


Saša Preradović


› Saša Preradović

Aleksandar Kelić


› Aleksandar Kelić