Srednji

Kurs Fotografije

O Srednjem Kursu

Ako ste završili kod nas Početni kurs ili ste pohađali u nekoj drugoj školi ili pak samostalno došli do izvesnih saznanja i želite dalje da se usavršavate uz našu stručnu pomoć, na redu je ovaj Srednji kurs na kojem je težište svetlost – glavna fotografska materija.
Cena je veoma povoljna sobzirom da:
1) ceo kurs drži profesor sa akademije Saša Preradović lično, a ne preko saradnika,
2) bogat fond časova koji izdvajamo za vas,
3) studio za vežbe sa profesionalnom rasvetom za korišćenje.

Kombinovani tip nastave:
1) časovi u studiju (predavanja uživo)
2) vežbe u studiju
3) davanje zadataka
4) pregled radova u vidu stručne korekture (online putem Zoom aplikacije) na bazi Teorije forme, Estetike i kompletne kulture likovnog viđenja.

Fond časova: ukupno oko 24 školska časa. Jedan termin je vikendom uživo i on traje 3 školska časa (2:15 h) a jedan je online putem Zoom aplikacije tokom radnog dana uveče i on traje isto oko 3 školska časa ili dok se sve ne završi. Zatražite tačan program i raspored časova za aktuelnu upisnu grupu.
Radi se u malim grupama, a vežbe u još manjim kako bi svako mogao da dođe do izražaja.

Program:
Na ovom kursu se upoznajete sa prirodom svetlosti, egzaktnim podešavanjem balansa bele i svih boja, praktičnim kreativnim potencijalima kolornih korekcija, psihološkom značenju boja, resursima kolorističke manipulacije. Zatim, šta sve postoji na tržištu od profesionalne rasvete, kontinualne i flash, koja se za šta i u kojim situacijama koristi za foto i video snimanja; šta je blic sinhronizacija na prvoj i drugoj zavesici i koje su likovne posledice jedne i druge opcije; šta je fotografski ekspresionizam na bazi kombinacije sporog i brzog svetla kod dinamičnih motiva. Karakter svetlosti i emocionalni odziv. Kako da postignete Rembrantovo osvetljenje. Koji su modifikatori profesionalne studijske rasvete za konkretne karaktere sa praktičnom demonstracijom i vežbama u studiju sa temama mrtve prirode i sa modelom za portret/fashion. Osnovne svetlosne pozicije u odnosu na oblik, površinu i pozu modela. Štetne i korisne senke. Efekti svetlom. Materijalizacija svetlosti.
Rade se domaći zadaci, obavljaju se stručne korekture, upoznajete se sa razvijanjem RAW fajlova u Lightroom-u a po želji i u drugim programima.
Prijavljivanjem dobijate kompletan informator ovog kursa.

Na kraju dobijate od nas sertifikat Foton škole o pohađanom kursu.

Cena = 18.000 dinara i može se platiti u dve jednake rate, prilikom upisa (9.000) i prvog dana nastave (9.000). Zatražite od nas podatke za uplatu nakon koje ste obezbedili mesto u školi.

Galerija

Dodatne informacije

Za pohađanje ovog kursa neophodno je da imate svoj foto-aparat, da znate da rukujete njime, da imate odgovarajuću verziju programa Lightroom jer se sva snimanja obavljaju u RAW formatu.

Prijava za kurs